Print Shortlink

Kuulumisia VOO:n kevään excursiolta pääkaupunkiseudulle

VOO:n kevään excursio toteutettiin perjantaina 28.2. yhteistyönä vero-oikeuden ja yritysjuridiikan opintosuunnan henkilökunnan kanssa pääkaupunkiseudulle. Kohteina olivat Suomen suurimpiin yrityksiin kuuluva energiayhtiö Fortum ja konsultointipalveluja tarjoava, monikansallinen Ernst & Young (tuttavallisemmin ja trendikkäämmin EY). Kyselyjä EY:lle excursion osalta oli tehty puolin ja toisin lähivuosien aikana ja nyt veroilijat saatiin vihdoinkin paikalle. Fortum taas järjestyi puhtaasti kiitos opetushenkilökunnan vaikutuksen. EY tarjosi tietoa ura- ja työmahdollisuuksista konsultoinnin kentällä ja Fortumilla saimme harvinaisempaa näkökulmaa ison pörssiyhtiön talon sisäisen vero-osaston toimenkuvasta.

Informaatio ja ohjelman sisältö olivat molemmissa kohteissa vero- ja juridiikkapainotteisia, mikä teki kohteista erittäin mielenkiintoisia jo oman verofiksaationsa kokeneille. Tästä johtuen osallistujien toivottiin olevan vero-oikeuden ja yritysjuridiikan pääaineopiskelijoita tai pääainevalinnastaan jo varmoja olevia ”pääaineettomia” opiskelijoita uudesta tutkinto-ohjelmasta. Osallistujalista saatiinkin täytettyä niin määrälliset kuin laadullisetkin tavoitteet saavuttaen.

 

 

         th         shs

Reissulle lähdettiinkin aamutuimaan, matka sujui hyvin veroilijoiden lähestyessä pääkaupunkiseutuamme. Ensimmäinen kohteemme oli Fortum, jonka pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. Paikan päällä meitä oli vastaanottamassa useampikin Fortumin työntekijä. Saimme kuulla tiukkaa settiä Fortumista – pohdimme niin verotusta kuin vero-caseja suuren pörssiyhtiön silmin.  Mielenkiintoinen esitelmöinti herätti myös veroilijat (opetushenkilökuntaa myöten) esittämään kiperiä kysymyksiä  Fortumilaisilta. Keskustelu olisi voinut jatkua pidempäänkin, mutta siirryimme Fortumilta saatujen pienien lahjojen kanssa nauttimaan heidän tarjoamaansa maittavaa lounasta Fortumin henkilöstöravintolaan. Kun mahat oli täytetty, oli aika vyöryä bussiin ja jatkaa matkaa kohti Helsingin keskustaa.

lounaskuva

Bussin körötellessä kohti Elielin aukiota oli tunnelma rentoutunut ja odottava. Saavuttuamme EY:n toimistolle aivan Helsingin ydinkeskustaan saimme heti aluksi lisäpurtavaa herkullisten piirakoiden ja jälkiruokien muodossa.  Istuuduttuamme pöytiin oli vuorossa mielenkiintoista asiaa EYn puolelta, saimme muun muassa kuulla laajasti EYn toiminnasta ja eri osastoista niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi kuulimme tarinoita jokapäiväisestä työstä EYllä heidän nuorilta työntekijöiltään. Heidän kanssa oli myös mahdollisuus käydä rakentavaa keskustelua pöytäryhmittäin aina taukojen lomassa.  Kaiken lisäksi saimme ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä opintosuuntaamme EYläisille. Veikko Vahteran tiivis esitelmöinti ei jättänyt ketään kylmäksi ja tulevaisuuden työpaikat ovatkin nyt taattuja. 😉 Myös EYltä mukaan tarttui loistavien ruoka-ja juomatarjoilujen lisäksi pienet lahjat.

EY

Kun vierailut olivat ohitse, oli aika kiittää ja ottaa suunta kohti Tampereen valoja. Excu oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja  antoisa. VOO ry haluaa erityisesti kiittää Fortumin ja EYn lisäksi vero-oikeuden ja yritysjuridiikan opintosuunnan henkilökuntaa, jotka mahdollistivat tämän upean reissun. Kaunis kiitos ja kumarrus!

 

Salla Raitala ja Teemu Toivonen
VOO ry