Print Shortlink

Vero-oikeuden aineilta 2.11 – Miksi ihmeessä opiskella vero-oikeutta?

Taas on se aika vuodesta, kun opiskelut ovat päässeet alkusyksyn tohinoista vauhtiin ja on aika miettiä omien opintojen tulevaisuutta. Jokainen opiskelija kohtaa välillä tunteen, kun epävarmuus omista opinnoista iskee: ”Onks tää nyt se mun juttu?” ”Otanko tuon kurssin vai jotain ihan muuta?”. Näitähän  ei kuitenkaan kannata missään tapauksessa jäädä yksin murehtimaan! Osaltaan helpotusta antoi tänäkin vuonna perinteinen vero-oikeuden aineilta, joka järjestettiin Bolassa maanantaina 2.11. Paikalla oli mielenkiintoisia puhujia yksityisen sektorin sekä Verohallinnon, ja vero-oikeuden henkilökunnan edustajilta! Kiitos vielä Verohallinnon Annika Toivoselle ja Ville Kaukorannalle, sekä  KPMG:n Eveliina Mustajärvelle ja Irina Lindbergille.

 

Mihin tulokseen sitten päädyimme yhdessä illan aikana? Miksi ihmeessä valita vero-oikeuden opintosuunta?
1) Opinnot hyödyttävät suoraan tulevaisuutta konkreettisesti! Opiskelu siis kannattaa!
2) Tampere on ylivoimaisesti Suomen paras paikka valmistua vero-oikeus pääaineena. Oikkaritkaan eivät mahda tälle tosiaialle mitään.
3) Veroa lukeneet pääsevät oman alan töihin heti kesätöistä alkaen! Tästä elävänä esimerkkinä meidän illan puhujat!
4) Ja työelämässä pääsee asiantuntijatehtäviin pian valmistumisen jälkeen, toisin kuin monilla muilla aloilla… ja osaajista on siis todella pulaa
5) Palkkaus  – ei huono! 😉
6) Ja jos tarkastelee illan osallistuja kaartia niin verolle valikoituu selkeästi kaikki huipputyypit!
Miksi sitten kaikki eivät lue veroa?
Vihreä Verolait-kirja on suurelle osaa opiskelijoista pelote. Vaikka kaikki maksamme veroja, suurimmalle osalle kaikki niiden taustalla on tuntematonta ja sen takia veroista valmiiksi kiinnostuneita kouluun tullessa on hyvin vähän. Jos ensimmäisillä kursseilla aikaa ei yksinkertaisesti riitä syventyä aiheeseen, jää tietämys pintapuoliseksi ja kiinnostusta ei ylipäätään synny. Tämä on pullonkaula, jonka ansioista vero-oikeuden lukijat ovat pysyneet melko pienenä joukkona.  Toinen syy, miksi verotus pääaineena saatetaan sivuuttaa, on ajatus siitä, että työnkuvat ovat yksipuolisia ja työllityminen tapahtuu ainoastaan valtiolle. Tämä väite tuli kuitenkin todistettua valheeksi illan aikana. Yksityinen sektori työllistää yhtälailla veronlukijoita kuin mikä tahansa muukin ala. Ja valtion Verohallinnolla tehtäviä verotuksen parissa on laidasta laitaan, oman kiinnostuksen mukaan. Olipa meillä elävä esimerkki myös alan tutkijasta, mikään ei ole poissuljettua!
Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää tältä erää. Seuraavan kerran nähdään pikkujouluisissa merkeissä HuVi-klubissa keskiviikkona 18.11!
IMG_3477
IMG_3481 IMG_3483 IMG_3485