Print Shortlink

VOO 2021

Verovuosi on vaihtunut ja on aika päivittää almanakat. VOO ry on aloittanut toimintansa vero-oikeuden ja yritysjuridiikan opiskelijoiden edunvalvontajärjestönä jatkamalla täydellä höyryllä tavalliseen tapaan. Syyskokouksessa valittu uusi hallitus on järjestäytynyt ja allekirjoittaneena toimin laivan kipparina.

Vuonna 2021 hallituksen kokoonpano on päässyt vahingossa painottumaan arvonlisäverotuksen parissa työskennelleisiin vero-oikeuden miesopiskelijoihin, mutta järjestö pyrkii täysin rinnoin edustamaan jatkossakin kaikkia alan opiskelijoita Tampereen yliopistossa. Alkuvuodesta on ehditty uusimaan sopimus EY:n kanssa, keskustelemaan vielä suunniteltavista asiatapahtumista hyvien puhujien kanssa, saatu järjestön oma koulutuspoliittinen vastaava Juho Ranta-Ylitalo Kauppatieteiden suunnitteluryhmään ja tavattu alan henkilökunnan kanssa.

VOO pyrkii uusimaan nimensä- ja logonsa vuoden aikana, jotta järjestö olisi selkeämmin lähestyttävä koti myös yritysjuridiikan opiskelijoille. Ehdotukset voi esittää allekirjoittaneelle tai kelle tahansa muulle hallituslaiselle. Koulutuskentällä suunnittelussa on parhaillaan ensi vuonna käyttöön otettava OPS, jossa varsinkin yritysjuridiikan kenttää tullaan ravistelemaan kurssien uudelleennimeämisillä ja eri opintolinjojen selkeyttämisellä. Pikkulinnut huhuilevat myös englanninkielisestä vero-oikeuden kurssista, jossa pääsee testaamaan taitonsa kansainvälisten vesien ongelmissa.

Työelämäsektoria painaa hienoinen hiljaisuus, koska Verohallinnon kesätyöntekijärekryjen määrä ja koko on kasvanut Koronan myötä hidastuneen henkilökierron vuoksi. Yksityisen sektorin toimijoilla kysyntää juridiikan osaajille on hyvin, ja usean VOO:laisenkin palkannut EY rekrytoi parhaillaan verotiimiinsä. Koronarajoitusten höllentyessä suunnittelemme yhdistyksen tapahtumakentän laajentamista jotta saavuttaisimme juridiikasta kiinnostuneet boomarit usein ja säännöllisesti.

Terveisin,
Benjamin Silvani
VOO ry:n puheenjohtaja 2021